La Vie Logo

La Vie

De Westerse geneeskunde

Behandeling

De Westerse geneeskunde

De Westerse reguliere geneeskunde richt zich op het fysiek, lichamelijke niveau. Deze geneeskunde gaat ervan uit dat de mens is opgebouwd uit materie. De structuur van de ziekteleer gaat ervan uit dat, als men ziek is, men niet meer aan de norm voldoet. De therapie is er dan ook op gericht de norm weer zoveel mogelijk te bereiken. Diagnoses en behandelingen worden voornamelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en objectieve metingen. Denk hierbij aan bloedonderzoek, röntgen, scan etc. De focus ligt op het herstellen van de normale fysiologische functies van het lichaam door middel van causaal gerichte therapieën, ondersteunende therapieën en preventieve maatregelen, vaak ondersteund door farmaceutische geneesmiddelen.

Een diepgaande verkenning van Westerse Natuurgeneeskunde

In tegenstelling hiermee richt de Westerse natuurgeneeskunde zich op een holistische benadering, waarbij het in balans brengen van lichaam, geest en ziel centraal staat. Diagnostiek wordt vaak uitgevoerd via methoden zoals kinesiologie, polsdiagnostiek, pendel en anamnese, waardoor niet alleen naar de fysieke symptomen wordt gekeken, maar ook naar de emotionele en geestelijke aspecten van de patiënt.

De behandelingen binnen de Westerse natuurgeneeskunde omvatten een breed scala aan modaliteiten, waaronder fytotherapie, homeopathie, Bachbloesemtherapie, orthomoleculaire therapie en lithotherapie. De behandeling is vaak energetisch van aard in middelen en technieken zoals aurahealing, magnetiseren en Egyptische healing. Er wordt ook aandacht besteed aan voedingsintoleranties, drainageproblemen, toxinebelasting en fysieke verstoringen, en er wordt gewerkt met methoden zoals psychotherapie, regressie- en reïncarnatietherapie, reflexzonetherapie, ademhalingstherapie, de kracht van vergeving, klierkunde, ankhtherapie en de numerologie.

Beide benaderingen hebben hun waarde en kunnen complementair zijn, waarbij de keuze van behandeling afhankelijk is van de individuele behoeften en voorkeuren van de cliënt.

Door deze brede benadering van gezondheid en welzijn, streven Westerse natuurgenezers naar het herstellen van balans op alle niveaus van het menselijk wezen, wat resulteert in een diepgaande en holistische genezingservaring voor hun cliënten.

Westerse Geneeskunde

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.