La Vie Logo

La Vie

Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde

Behandeling

Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde

Het woord eclectisch betekent “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. Het idee om uit alle systemen het beste te halen en tegelijkertijd de eenheid te zien, weerspiegelt een diepgaand begrip van de verbondenheid van alle dingen en de universele energie die alles doordringt. Die verbondenheid, één geheel is de basis hoe ik naar alles kijk.

Een holistische benadering van gezondheid en welzijn

Het is fascinerend hoe verschillende geneeskundige systemen, zoals de Oosterse geneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde, Westerse reguliere geneeskunde, natuurgeneeskunde en zelfs oudere volksgeneeskundige tradities zoals de Tibetaanse en Egyptische geneeskunde, elk hun eigen unieke perspectieven en benaderingen bieden om gezondheid en welzijn te bevorderen en uiteindelijk zo veel mogelijk uit je leven te halen.

Door al deze diverse tradities te integreren in de Registeropleiding E.E.N.® therapeut die ik gevold heb, heb ik een rijke en veelzijdige toolbox tot mijn beschikking om mensen te ondersteunen om hun gezondheid te verbeteren en de balans te herstellen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.