La Vie Logo

La Vie

Natuurgeneeskunde

Behandeling

Natuurgeneeskunde

Als natuurgeneeskundig therapeut richt ik me op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door middel van verschillende methoden en middelen die de natuur ons biedt. Mijn benadering is holistisch, wat betekent dat ik de mens beschouw als één geheel, waarbij lichaam, geest en emoties met elkaar verbonden zijn.

Terug naar de bron

Ik maak gebruik van diverse technieken, waaronder het gebruik van planten- en kruidenextracten, suplementen, E.E.N. energetica, energetisch lichaamswerk, moxa, ademhalingsoefeningen en therapieën die specifiek gericht zijn op voeding. Door deze methoden toe te passen, ondersteun ik je in het wegnemen van blokkades die gedurende het leven zijn opgebouwd en ondersteun je het lichaam bij het herstellen van balans en gezondheid om vervolgens weer in je kracht te komen staan.

Door de oudheid heen hebben mensen planten en kruiden niet alleen gebruikt als voedsel, maar ook als medicijnen en middelen om gezond te blijven. Natuurgeneeskunde is dus een van de oudste vormen van geneeskunde, die teruggaat naar de basisprincipes van het gebruikmaken van natuurlijke bronnen om het lichaam te ondersteunen en te genezen.

Natuurgeneeskunde

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.