La Vie Logo

La Vie

Over praktijk

Wie ben ik?

Jouw praktijk voor natuurgeneeskunde

Welkom bij La Vie, mijn praktijk voor Natuurgeneeskunde. Ik ben Lieke Verbakel, en wanneer ik naar mensen kijk, zie ik niet alleen losse delen, maar een geheel, een complexe puzzel die bepaalt wie je op dit moment bent. Met achtergronden in reguliere psychiatrie, Ayurveda, Yoga en Natuurgeneeskunde, ga ik samen met jou op ontdekkingsreis naar de verschillende puzzelstukjes die je in je leven hebt verzameld.

Een mens is meer dan de som van zijn delen. Het is de unieke combinatie van deze stukjes die je tot jou maken, een uniek persoon. Alleen door een volledig beeld te krijgen van al deze aspecten kunnen we samen aan de basis bouwen voor verandering en groei.

Ik maak gebruik van diverse methoden en technieken die ik door de jaren heen heb ontwikkeld. Mijn behandelingen zijn gericht op het vergroten van je bewustzijn en werken op zowel energetisch, mentaal als fysiek niveau, waardoor we blokkades op alle lagen kunnen aanpakken.

Mijn persoonlijke doel is altijd geweest om niet alleen te overleven, maar echt te leven. Dit is ook de insteek waarmee ik werk met anderen. Binnen mijn praktijk bied ik ondersteuning om los te komen van opgebouwde blokkades en om in vrijheid van het leven te kunnen genieten.

Leer mij kennen

Ontdek mij als persoon

Ik ben Lieke Verbakel, geboren in 1983 te Venray, waar ik altijd ben blijven wonen.

Mijn carrière begon binnen de reguliere gezondheidszorg. Na mijn opleiding ben ik eerst aan de slag gegaan in de gehandicaptenzorg, waar ik voornamelijk werkte met mensen met ernstige gedragsproblemen. Daarna heb ik ongeveer 12 jaar gewerkt binnen de TBS als sociotherapeute. Mijn opleidingen heb ik ook binnen de reguliere gezondheidszorg gevolgd. Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik Psychologie gaan studeren aan de Open Universiteit.

De fascinatie voor de drijfveren achter menselijk gedrag heeft mij altijd aangetrokken. Zelfs als kind zat ik al te observeren: wat zit er achter het gedrag dat mensen vertonen? Waarom gaan ze op een bepaalde manier om met situaties en emoties? Later interesseerde het mij vooral wat ik mensen kan bieden om hun leven wat draaglijker te maken.

Toch miste ik altijd een stukje in de reguliere zorg – een deel van het leven zelf, van de mens en de natuur. Ik miste het geheel.

In 2011 ontmoette ik mijn Ayurvedische Arts en dat voelde als thuiskomen voor mij. Hier heb ik echt geleerd dat er meer in het leven zit dan slechts overleven. In die periode is er voor mij echt een knop omgegaan. Ik wilde leven! Voor mij betekent dat een bepaalde vrijheid ervaren en gewoon kunnen zijn. Door diverse gebeurtenissen in mijn leven was ik altijd gewend om maar door te gaan, te overleven met de gedachte: ooit zal het wel goed komen. Maar uiteindelijk moet je zelf hard werken, inzicht krijgen in hoe het leven werkt, hoe de natuur werkt, en de natuurlijke flow van het bestaan begrijpen. Deze Ayurvedische arts heeft mij jarenlang meegenomen in al haar kennis over het leven, de natuur en de natuurlijke flow van alles – van je lichaam en je gezondheid. Hier is mijn liefde voor het leven ontstaan en kreeg ik zicht op wat er gebeurt en vooral hoe ik zelf de regie weer in handen kan nemen.

In 2016 heb ik een auto-ongeluk gehad waardoor ik lange tijd uit de running was. Na een jaar begon ik langzaam te revalideren. Een vriendin nam me mee naar een yogales. Uiteindelijk heb ik hier zoveel over mezelf en mijn lichaam geleerd en hoe alles met elkaar verbonden is, dat ik besloot de 3-jarige Hatha Yoga Lerarenopleiding te volgen.

Gedurende deze tijd werkte ik af en toe met mensen om me heen als ze klachten hadden of wilden werken aan hun algehele gezondheid. Het idee om hier mijn werk van te maken vond ik altijd een beetje eng en daar dacht ik niet veel over na. Maar op een gegeven moment werd ik gevraagd om heel specifiek met iemand een gericht traject te doen voor een bepaalde klacht. Ik werd hier zo ontzettend blij en dankbaar van dat ik de motivatie kreeg om hiermee door te gaan.

Lavienatuurgeneeskunde - Ontdek mij als persoon

Dit leidde uiteindelijk tot het volgen van een opleiding tot Natuurgeneeskundige bij het E.E.N. instituut. Hier kwam alles voor mij samen. Het was ook een manier voor mij om mijn kennis uit te breiden en mijn eigen praktijk te kunnen openen. Zo kon ik de liefde die ik inmiddels heb voor het leven en gezondheid delen met anderen. Hoe mooi en bijzonder is dat!

Als ik naar mensen kijk, zie ik altijd één geheel, een grote puzzel van allerlei factoren die meespelen in de persoon die iemand op dat moment is. Zo werk ik ook binnen mijn praktijk. Vanuit de intake kijken we samen welke puzzelstukjes er allemaal liggen en welk resultaat dat uiteindelijk heeft opgeleverd. Van daaruit kunnen we ook weer terug om vanuit de kern je basis op te bouwen. Vanuit energetisch, mentaal en fysiek werken brengen we je lichaam terug in rust, herstellen we balans, werken we aan je innerlijke kracht en zorgen we dat alle processen, zowel energetisch als fysiek, weer gestroomlijnd lopen. Het uiteindelijke doel is om in je volle kracht te staan, je levend te voelen en in vrijheid je leven te omarmen en veel liefde te ervaren.

Vanuit zachtheid hard werken.

Het logo

La Vie

La Vie betekent Het Leven.
Daarnaast komt het voort uit de letters van mijn eigen naam; Lieke Verbakel.

Leven is voor mij erg belangrijk, zoals ook uitgelegd in mijn beschrijving, echt leven.
Het staat voor vrijheid, meegaan met de natuur en het besef dat alles energie is.

De groene cirkel van het logo staat voor energie.  Energie is altijd in beweging en heeft geen vaste vorm.
Het goud is de universele energie die altijd aanwezig is, in en om ons heen.
Het roze is het pad. Het pad dat wij allemaal lopen in ons leven.
Ieder heeft zijn eigen weg te lopen in dit leven. Het pad is gemaakt van het cijfer 6.
Vanuit de Tarot bekeken ben ik een 6, De Geliefden. Ook dit heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. 

Ik ben de praktijk begonnen met de visie een helpende hand aan te reiken om iemand te ondersteunen op zijn of haar pad, in die constant bewegende natuur en energie op weg naar Leven.
Dit alles komt voor mij terug in het logo waar ik ontzettend blij mee ben.

La Vie - Praktijk voor natuurgeneeskunde

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews