La Vie Logo

La Vie

Natuurgeneeskundig consult

Behandeling

Natuurgeneeskundig consult

Een natuurgeneeskundig consult is gericht op het verkrijgen van een holistisch begrip van jou als individu, waarbij zowel fysieke als emotionele aspecten worden meegenomen. Het begint met een uitgebreide intake en diagnose, waarbij we samen jouw gezondheidsgeschiedenis, symptomen, levensstijl en eventuele eerdere behandelingen bespreken. Deze informatie vormt de basis voor het verdere verloop van de consulten.

Een persoonlijk traject

Tijdens de consulten worden verschillende testen afgenomen om een nauwkeuriger beeld te krijgen van jouw gezondheidstoestand. Dit kan variëren van fysieke onderzoeken tot energetische testen, afhankelijk van de behoeften en symptomen die naar voren komen tijdens het gesprek.

Op basis van de verzamelde informatie wordt een behandelplan op maat opgesteld. Dit plan kan verschillende therapieën en adviezen omvatten, afhankelijk van wat het meest passend is voor jouw situatie. Dit kan onder meer bestaan uit:

  1. Uitleg en educatie: Een belangrijk aspect van het consult is het begrijpen van wat er speelt in jouw lichaam en geest. We zullen samen bespreken hoe bepaalde factoren je gezondheid beïnvloeden en wat je kunt doen om je welzijn te verbeteren. Alles start met bewustwording.
  2. TDP lamp: De TDP lamp kan worden ingezet als onderdeel van de behandeling om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. De infraroodstraling en de mineralen van de lamp kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de doorbloeding en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
  3. Energetische behandelingen: Dit kunnen diverse vormen van energetische therapie omvatten, om de energiestromen in het lichaam te herstellen en eventuele blokkades op te heffen.
  4. Moxa therapie: Een traditionele Chinese therapie waarbij gedroogde bijvoetkruid (moxa) wordt gebruikt om bepaalde acupunctuurpunten te verwarmen en te stimuleren, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van de gezondheid.
  5. Voedingsadviezen: Aanpassingen in voeding en voedingspatroon kunnen een grote rol spelen in het herstellen van de balans in het lichaam. We zullen samen kijken naar welke voedingsmiddelen en voedingsgewoonten het beste zijn voor jouw gezondheid.
  6. Fysieke oefeningen: Gerichte oefeningen en beweging kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid, het versterken van het lichaam en het verminderen van stress.
natuur geneeskundig consult

Natuurgeneeskundig consult voor balans in lichaam, geest en emoties

Het uiteindelijke doel van het natuurgeneeskundig consult is om meer balans te creëren in jouw hele zijn, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Door samen te werken aan het herstellen van de natuurlijke balans in jouw lichaam, streven we ernaar om jouw welzijn te vergroten en je te helpen om voluit te leven, in plaats van slechts te overleven.

Natuurlijke supplementen en homeopathische middelen kunnen ook een belangrijke rol spelen in het behandelplan tijdens een natuurgeneeskundig consult. Deze kunnen worden ingezet ter ondersteuning van de algehele gezondheid en het herstelproces. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en symptomen kunnen natuurlijke supplementen zoals vitaminen, mineralen, kruidenextracten of kwalitatieve supplementen ter vervanging van chemische medicatie, worden aanbevolen. Deze kunnen helpen bij het aanvullen van eventuele voedingsstoffentekorten, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen, of het ondersteunen van specifieke lichaamsfuncties.

Homeopathische middelen, die zijn gebaseerd op het principe van “gelijksoortigheid” en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, kunnen ook worden voorgesteld als onderdeel van het behandelplan. Deze middelen worden individueel gekozen op basis van jouw symptomen, persoonlijke constitutie en energiepatronen.

Door natuurlijke supplementen en homeopathische middelen op te nemen in het behandelplan, streven we ernaar om op een holistische manier te werken aan jouw gezondheid en welzijn. Dit biedt een aanvullende benadering naast andere therapieën en adviezen, om zo een zo compleet mogelijke ondersteuning te bieden bij het herstellen van de balans in jouw lichaam en geest.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.