La Vie Logo

La Vie

De intake

Werkwijze

De intake

In mijn werk hecht ik veel waarde aan het aangaan van een verbinding, het opbouwen van een samenwerking. De eerste afspraak is voor mij van cruciaal belang omdat dit het startpunt vormt voor het verzamelen van essentiële informatie over jou en je achtergrond.

Tijdens deze eerste afspraak voer ik een uitgebreide intake uit, waarbij ik veel belang hecht aan het verkrijgen van een diepgaand begrip van wie jij bent en waar je vandaan komt. Dit doe ik door middel van een grondig gesprek en het uitvoeren van verschillende tests.

Het samenvoegen van puzzelstukjes voor een persoonlijk behandelplan

Vanuit deze intake benader ik alle aspecten als losse puzzelstukjes. Ik kijk naar de opbouw van de chakra’s doorheen je leven, naar de energetische aspecten vanuit de Chinese Geneeskunde, en naar de mentale en fysieke processen die een rol spelen. Ik onderzoek jouw stressniveaus, energiebalans, en immuunsysteem, en ga op zoek naar mogelijke energielekken. Ook richt ik me o.a. op de werking van neurotransmitters en je darmgezondheid.

Met al deze informatie in het achterhoofd, breng ik alles samen tot een geheel. We bekijken samen het complete plaatje en beslissen welke wegen we zullen bewandelen.

Na de intake stel ik een behandelplan op dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Intake

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.