La Vie Logo

La Vie

TDP Lamp

Behandeling

TDP Lamp

De TDP lamp, ook bekend als de “Chinese Lamp” of “Moxa Lamp”, is een innovatief therapeutisch hulpmiddel dat gebruikmaakt van infraroodstraling om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken. De lamp is voorzien van een speciale keramische schijf, die rijk is aan 33 mineralen die ook in het menselijk lichaam voorkomen. Deze mineralen, zoals ijzer, calcium, magnesium en zink, hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en kunnen helpen bij het herstel van het lichaam.

Verlichting en herstel met de TDP Lamp

De werking van de TDP lamp berust op het principe van acupunctuurpunten, die belangrijk zijn in de traditionele Chinese geneeskunde. Door de lamp op specifieke acupunctuurpunten te plaatsen, wordt de infraroodstraling gericht op de diepere lagen van het lichaam. Deze straling dringt door in de huid en de mineralen worden geabsorbeerd door de weefsels en organen eronder.

Wanneer de infraroodstraling de acupunctuurpunten bereikt, stimuleert het de doorbloeding en bevordert het de stroom van energie door de meridianen, de energiebanen in het lichaam volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Dit helpt om eventuele blokkades in de energiestroom op te heffen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

De TDP lamp kan worden ingezet bij een breed scala aan gezondheidsklachten, van pijnlijke spieren en gewrichten tot spijsverteringsproblemen en stressgerelateerde aandoeningen. Omdat de behandeling gericht is op het stimuleren van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam, kan de lamp effectief zijn bij verschillende aandoeningen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld artrose, huidproblemen, migraine, mensturatieklachten, bronchitis, rugklachten, etc.

Een behandeling met de TDP lamp duurt ongeveer een uur. Tijdens deze sessie kan je comfortabel onder de lamp liggen, ontspannen en genieten van de warmte en het gerichte effect van de infraroodstraling. Na afloop van de behandeling kunnen patiënten een gevoel van ontspanning, verlichting van pijn en een algemeen gevoel van welzijn ervaren.

Al met al biedt de TDP lamp een natuurlijke en niet-invasieve benadering van gezondheidszorg, die kan worden gebruikt als aanvulling op andere behandelingen of als zelfstandige therapie om het lichaam te ondersteunen bij het herstel en het bevorderen van een optimale gezondheid.

TDP Lamp

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.