La Vie Logo

La Vie

Heel

Product

Heel

Homeopathische middelen vormen een belangrijk onderdeel van mijn benadering in de natuurgeneeskunde. Deze middelen zijn gebaseerd op het principe van ‘gelijksoortigheid’, waarbij een stof die bepaalde symptomen kan veroorzaken bij een gezond persoon, in sterk verdunde vorm wordt gebruikt om vergelijkbare symptomen bij een zieke persoon te behandelen.

Het idee achter homeopathie is dat het lichaam een zelfgenezend vermogen heeft dat gestimuleerd kan worden door middel van subtiele energetische impulsen. Homeopathische middelen worden vaak gekozen op basis van het totale beeld van de persoon, inclusief fysieke, mentale en emotionele symptomen.

Het innovatie pad van Heel Biologische Geneesmiddelen

Wat homeopathische middelen uniek maakt, is dat ze zeer individueel worden voorgeschreven. Twee mensen met dezelfde ziekte kunnen verschillende homeopathische remedies krijgen, afhankelijk van hun specifieke symptomen en constitutionele kenmerken.

Deze middelen worden over het algemeen goed verdragen en hebben zelden bijwerkingen. Ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van een holistische benadering om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen en de algehele gezondheid te bevorderen.

HeelBV is een farmaceutisch bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten.

Als pioniers op het gebied van natuurlijke geneeskunde putten ze uit een rijke geschiedenis van nieuwsgierigheid en innovatie, die teruggaat tot onze oprichter, Dr. Hans-Heinrich Reckeweg.

Een belangrijk kenmerk van de aanpak is de sterke focus op wetenschappelijk onderzoek en het verzamelen van bewijs. De natuurlijke geneesmiddelen zijn veilig en effectief bevonden bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Door gebruik te maken van geavanceerde onderzoekstechnologieën en praktijkgerichte klinische studies, streven ze ernaar te begrijpen hoe deze geneesmiddelen werken in het lichaam. Het doel is om therapieën te ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van patiënten.

Ze geloven sterk in de toekomst van geneeskunde die zich richt op het versterken van het zelfregulerend vermogen van biologische netwerken met behulp van therapeutische ondersteuning. De geneesmiddelen van Heel bevatten lage concentraties van verschillende natuurlijke werkzame bestanddelen, die gelijktijdig op meerdere fronten werken. Deze unieke aanpak biedt een veilige en effectieve manier om het zelfregulerend vermogen van het lichaam te herstellen wanneer biologische netwerken ontregeld raken en ziekten ontstaan.

In 1994 werd Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. opgericht. De naam Heel is een afkorting van het Latijnse Herba Est Ex Luce, wat betekent: de geneeskracht van de plant komt voort uit het licht. Alle geneesmiddelen van Heel bestaan dan ook uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen, zoals planten en mineralen, die zijn geselecteerd vanwege hun therapeutische eigenschappen. Naast het merk Heel distribueert Heel in Nederland ook de zelfzorgproducten van het merk VSM.

Het assortiment van Heel bestaat uit ongeveer 100 producten, waarvan ongeveer 60 Heel-producten en 40 VSM-producten. Deze producten zijn geschikt voor het bestrijden van een breed scala aan klachten. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Heel.

Lavienatuurgeneeskunde.nl - Heel Healthcare
Heel

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.