La Vie Logo

La Vie

Bloei

Blog

Bloei

Als een bloem niet bloeit, geef je de bloem dan de schuld of zijn omgeving.

Dus kijk je naar die bloem of ga je kijken naar de bodem, de lucht, het licht, de voeding, de luchtvochtigheid. Dit zijn namelijk de redenen waarom een bloem wel of niet bloeit.

Bekijk jezelf eens als die bloem, bloei jij, ontwikkel jij? Zie jij aan de buitenkant alle potentie die je in je hebt?
En zo niet, kijk dan eens naar je eigen omgeving.
Zorg je voor de juiste omgeving zodat jij kunt bloeien? Zodat jij kunt worden en zijn dat wat je in je hebt.
Bekijk eens hoe jij die potentie voedt.

Wie heb je in je omgeving, waar kijk je naar, wat luister je, hoe kijk je naar jezelf, wat denk je, hoe praat je. Wat voed jij jezelf?

En aan de andere kant, kijk met zachtheid naar jezelf en wie je was, wat je deed en waar je nu staat. Ook dat is de voedingsbodem voor de bloei die je nu wel al hebt.

Alle invloeden die jij binnen laat komen, van buitenaf en van jezelf, hebben effect op het wel of niet tot bloei komen van je eigen potentie.

Waar zie jij bij jezelf dat je nog niet bloeit?
Op welke manier kun jij zorgen voor een betere voedingsbodem?

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.