La Vie Logo

La Vie

De magie van de zee

Blog

De magie van de zee

Zoals vele van jullie inmiddels wel weten ben ik helemaal weg van de zee.
De zee heeft iets magisch voor mij.
Met mijn voeten in het zachte zand, de zon die mij verwarmd, de wind in mijn haren en mijn blik op de zee.
Wanneer ik aan zee ben, kan ik gewoon Zijn.
Daar is mijn hoofd niet aanwezig en kan ik helemaal in het hier en nu zijn.
Het lijkt wel alsof er een knopje bij me omgaat zodra ik in de energie van de zee kom.
De tijd staat hier stil en alle dagelijkse zaken verdwijnen in de golven.
De zee is helend en er ontstaat ruimte in mezelf.

De zee is water

Water is altijd in beweging.
Zoals het leven is, is de zee. Soms is het rustig en kalm maar soms heb je heftige golven.
Iedere golf, hoe hoog en sterk deze ook is verdwijnt weer in de rest van het water.
Zo gaat dat in je leven ook. Soms zijn er kalme rustige momenten maar soms zit je middenin een heftige golf. Als je hier middenin zit ben je bezig met je hoofd boven water houden en heb je niet de ruimte om te zien dat ook deze golf weer vlak wordt.
De magie van de zee ligt in haar constant veranderende natuur. Zonder dat er ook maar iets tussen komt blijft de zee een ritmische sereniteit brengen die, in ieder geval voor mij, op mijn meest rusteloze moment rust kan brengen.

Als mens bestaan we voor 70% uit water dus water is heel erg belangrijk voor ons. De energie van water zorgt er al voor dat je lichaam rustig wordt doordat het deze energie herkent.
Water staat ook voor emoties. Net zoals het water horen onze emoties te komen en gaan als een golf. Wij gaan hier tussen zitten met ons hoofd en blijven uren, weken, soms wel jaren in één golf vastzitten.

De zee is oneindig

Zo ver je kunt kijken zie je water, het is een eindeloos wateroppervlak. Maar juist achter die horizon ligt het grootste gedeelte van de zee. Zo is het ook in je leven. Je bent je bewust van maar een klein stukje tot aan die horizon maar we zijn ons niet bewust van die immens uitgestrekte ruimte die daar nog achter zit.
Hoe meer we leren en hoe meer we meebewegen met dat water hoe groter ons bewustzijn wordt en hoe verder onze horizon spreidt.

Het besef van oneindigheid helpt om te beseffen dat er altijd meer te ontdekken is, zowel in de wereld als in onszelf. Het helpt om nieuwe perspectieven te ontwikkelen en ons niet vast te houden aan de stelligheid en illusies van ons hoofd.

De zee is verbinding

De hele wereld is in verbinding met het water van de diverse zeeën.
In ons leven staat ook alles in verbinding met elkaar. Als ik aan zee zit voel ik me één met de natuur, compleet in verbinding met de aarde en alles om me heen.
De zee verbindt ons met iets groters dan onszelf. Het laat mij voelen dat ik een klein onderdeeltje ben in het grotere geheel. Hierdoor voel ik me gedragen en een onderdeel van het grote geheel.

De zee is energie

Zoals alles een bepaalde energie en trilling heeft, heeft de zee dat ook.
De energie van de zee is krachtig en rustgevend tegelijk. Het is een bron van inspiratie en kracht. De energie van de zee kan ons helpen om in balans te komen en ons innerlijke rust te vinden.

Het geluid van de zee

Het rustgevende geluid van de zee, de golven, de voortdurende afwisseling van water dat het strand op rolt en zich weer terugtrekt, heeft een afremmende werking op je hersenen. Dit repetitieve geluid van eb en vloed is vergelijkbaar met in- en uitademen, geven en nemen en komen en gaan. Het is een natuurlijk geluid dat in onze hersenen anders binnenkomt dan dat de niet natuurlijke geluiden die we normaliter de hele dag horen. Natuurlijke geluiden stellen onze brein gerust. In combinatie met kijken naar de zee kan het luisteren naar de zee je parasympathische zenuwstelsel activeren. Dit is het deel van je hersenen dat je helpt te vertragen en ontspannen.

Gezondheid

De zee heeft dezelfde samenstelling van mineralen die wij ook in ons bloed hebben.
Dit is natuurlijk geen toeval, het zeewater heeft een helende werking op ons lichaam.
Ook de zeelucht is heilzaam. De minerale zouten hebben als eigenschap dat je hierdoor sneller zuurstof kan opnemen in je lichaam wat positief werkt op stress en je humeur.
Ook je voeten in het zand maakt dat je makkelijk kunt aarden aan de zee.
En, voor de mensen die bij mij in de praktijk zijn geweest, dat hebben de meeste van ons wel nodig iets beter te kunnen aarden.
Zo zijn er nog tal van uitwerkingen op je lichaam die de zee teweegbrengt waar ik nu even niet dieper op inga.

Transformatie

Voor mij gaat het vooral om de transformatie die er bij mij ontstaat als ik aan zee zit. Het helpt om los te laten wat ons niet meer dient en geeft ruimte voor nieuwe inzichten in mijn leven waardoor ik dichter bij mijn eigen natuur kan komen. Leren meebewegen in de flow van het leven. Afstand nemen van van mijn hoofd en denken en hiermee alle geleerde overlevingen even op een afstand gaan bekijken. Welke patronen heb ik en hoe mag ik hierin anders gaan bewegen zodat ik kan surfen op die golven in plaats van er tegen in aan het zwemmen ben.

Dus, de volgende keer dat je aan de kust staat en naar de horizon staart, herinner je dan de magie van de zee. Voel de energie, adem de zoute lucht in, laat je haar waaien in de wind en je verwarmen door de zon. Laat de golven je meenemen naar een staat van vrede en bewustzijn.
De zee is een constante herinnering aan de beweeglijkheid en kracht van de natuur, en aan het eindeloze potentieel dat in ons allemaal zit. Voel de verbinding en gebruik deze voor je eigen heling en groei om echt te gaan leven!

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.