La Vie Logo

La Vie

Elke cel in je lichaam luistert continu naar jouw gedachten

Blog

Elke cel in je lichaam luistert continu naar jouw gedachten

Alles is energie, alles is trilling. Elke cel in je lichaam ‘voedt’ zich hiermee. Cellen blijven zich in je lichaam vernieuwen wat maakt dat we de kans krijgen om ons ook op dit vlak te beteren. Elke gedachte die je hebt heeft een bepaalde trilling.
Ga eens na hoe jij de hele dag denkt. Ben je hard en negatief over jezelf en de buitenwereld.
Ben je zacht en respectvol naar jezelf en een ander.

Al jouw gedachten hebben invloed op de vorming van je cellen. Die weer invloed hebben op hoe je lichaam werkt, hoe daarmee je hormonen werken, je gevoelens en weer je gedachten.

Dus ook al ben je nog zo boos, verdrietig, chagrijnig, blijf je er bewust van dat je met liefde en respect naar jezelf en je omgeving blijft kijken.

Lukt dit even niet zo gemakkelijk. Zoek iets waardoor het wel makkelijker gaat. Zet een vrolijk nummer op. Maak een dansje. Bel iemand die je een hart onder de riem kan steken. Of ga een oud moppen boekje lezen…. wat je ook doet, probeer die vicieuze cirkel te doorbreken door je hier bewust van te zijn wat je jezelf aan kunt doen met je gedachten.

Maar natuurlijk ook andersom. Door hier op een bewuste, positieve liefdevolle manier mee om te gaan kun je steeds blijven door ontwikkelen.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.