La Vie Logo

La Vie

Emoties

Blog

Emoties

Emotions are like farts.
It hurts when you hold them in.
Some clear a room.
Some are silent.
But, it’s important they do come out, in an appropiate and save place.

Soms mag je het leven ook wel wat luchtiger bekijken….

Het vastzetten van emoties maakt je ziek.
Emotionele onderdrukking leidt tot angsten. Dit leidt weer tot hormonale veranderingen die oa weer leiden tot een magnesium verlies en verkramping.
Dit heeft het gevolg dat er calcium en ijzer om je celweefsel gaan vormen als letterlijke beschermlaag.
Hierdoor ontstaan er uiteindelijk allerlei problemen en ziekten in je lichaam.

Om dit op te lossen zul je die gecreëerde beschermlaag weer af moeten breken.
Dit kun je oa doen door: yoga, ademhaling, supplementen, energetisch werken en ga zo maar door.
Zorg dat je je emoties laat vliegen;-)

Ben jij er klaar voor om oude vastzittende emoties los te maken?

Emoties zijn als winden. Ja, je leest het goed. Ze kunnen pijn doen als je ze binnenhoudt, sommige kunnen een hele kamer legen, terwijl andere geruisloos voorbijgaan. Maar net zoals winden, is het belangrijk dat ze naar buiten komen, zij het op een gepaste en veilige manier. Soms is het ook goed om het leven wat luchtiger te bekijken, toch?

Het vasthouden van emoties kan je ziek maken. Emotionele onderdrukking kan leiden tot angsten, wat op zijn beurt weer tot hormonale veranderingen kan leiden, inclusief oa het verlies van magnesium en spierverkramping. Dit kan resulteren in de vorming van calcium en ijzer rond je celweefsel, als een soort letterlijke beschermlaag. Uiteindelijk kunnen al deze onderdrukte emoties leiden tot een scala aan problemen en ziekten in je lichaam.

Maar hoe kom je van die emotionele constipatie af? Wel, je moet die opgebouwde beschermlaag aangaan. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen. Denk aan yoga, ademhalingsoefeningen, het gebruik van supplementen, energetisch werk, en nog veel meer. Het belangrijkste is dat je je emoties laat stromen, net zoals de winden die ze zijn.

Ben jij er klaar voor om die oude, vastgeroeste emoties los te laten? Misschien is het tijd om actie te ondernemen. Neem contact met me op en laten we samen werken aan het bevrijden van die emotionele ballast. Want uiteindelijk verdienen we allemaal een leven dat niet wordt beperkt door opgekropte gevoelens.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.