La Vie Logo

La Vie

The degree to grow

Blog

The degree to grow

The degree to which a person can grow is directly proportional to the amount of truth he can accept about hemself without running away.

“In hoeverre kun jij echt jezelf in de spiegel aankijken?”

We streven allemaal naar groei en ontwikkeling, maar laten we eerlijk zijn: de waarheid kan soms behoorlijk pijnlijk zijn. Als mensen hebben we de neiging onszelf te beschermen tegen pijn en verdriet. We bedenken allerlei manieren om deze gevoelens te vermijden, vaak door kortetermijnoplossingen aan de buitenkant te zoeken en ons af te wenden van de kern van het probleem. Te vluchten om maar niet echt naar die kern te gaan.

Keuze

Het begint allemaal met een keuze – de keuze voor onszelf. Daarna volgt bewustwording bij elke stap die we zetten. Vragen we onszelf af: brengt deze stap ons dichter bij wie we werkelijk zijn, of is het juist een vlucht.

Zoals met alles, is dit ook een proces waarin je met zachtheid hard mag werken aan jezelf en je ontwikkeling.

Net als bij alles in het leven is dit een proces dat vraagt om zorgvuldige aandacht en inspanning. Het vergt moed om onszelf te confronteren met onze waarheid en om te stoppen met wegrennen voor onszelf.

Het accepteren van wie we zijn, inclusief onze tekortkomingen en onze waarheid, is een essentieel onderdeel van dit proces. Het is een reis van zelfontdekking waarbij we onszelf leren kennen en onze eigen waarheid omarmen.

Maar het stopt niet bij acceptatie. We kunnen blijven groeien, zolang we onze triggers blijven zien als leermomenten en als gidsen op onze weg naar zelfontwikkeling. Elke uitdaging, elke confrontatie met onze waarheid, biedt een kans om te groeien en te evolueren als mens.

Stop met wegrennen


Dus laten we stoppen met wegrennen voor onszelf. Laten we de moed vinden om in de spiegel te kijken en eerlijk te zijn over wie we zijn en wie we willen zijn. Alleen dan kunnen we echt groeien en bloeien.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.