La Vie Logo

La Vie

If you don’t heal what hurt you, you’ll bleed on those who didn’t cut you

Blog

If you don’t heal what hurt you, you’ll bleed on those who didn’t cut you

In ons leven dragen we allemaal onze eigen bagage van trauma’s en patronen – sommige die we al bij onze geboorte met ons meedragen, en andere die we in de loop der jaren verzamelen. Deze pijn, vaak onbewust gedragen, vormt een filter waardoor we naar onszelf en de wereld om ons heen kijken. Het kleurt onze perceptie en beïnvloedt onze reacties op gebeurtenissen en mensen in ons leven.

Maar waarom dragen we deze last? Waarom blijven we vasthouden aan oude wonden en patronen? Het antwoord ligt in het verlangen naar heelheid en genezing. Elk moment, elke ontmoeting, biedt een kans om onze diepste pijnen en trauma’s onder ogen te zien, om ze te helen en te transformeren.

Maar al te vaak reageren we vanuit overleving op gebeurtenissen en mensen om ons heen, zonder te erkennen dat deze triggers eigenlijk oude wonden aanraken. We projecteren onze pijn op anderen, waardoor we in een vicieuze cirkel van reactie en projectie belanden.

Maar wat als we in plaats daarvan de spiegel zouden gebruiken? Wat als we zouden stoppen met het externaliseren van onze pijn en in plaats daarvan naar binnen zouden kijken? Waar raakt deze gebeurtenis mij? Waar komt deze pijn vandaan?

Het vergt moed en zelfreflectie om deze vragen te stellen, om de diepere lagen van ons bewustzijn te verkennen en de wortels van onze pijn te ontdekken. Maar het is een essentieel onderdeel van het helingsproces, een stap op weg naar bevrijding en heelheid.

Het is belangrijk om te onthouden dat de mensen en gebeurtenissen die onze pijn aanraken vaak slechts de boodschappers zijn. Ze zijn niet verantwoordelijk voor onze pijn; ze dienen slechts als spiegels die ons helpen om de delen van onszelf te zien die we anders misschien zouden negeren.

Dus laten we in plaats van anderen de schuld te geven voor onze pijn, hen dankbaar zijn voor de kansen die ze bieden voor groei en transformatie. Laten we met zachtheid en liefde naar onszelf kijken, en erkennen dat elke uitdaging een kans is om te groeien naar de heelheid die we in essentie zijn.

Laat ons pad naar heling en groei gevuld zijn met compassie, vergeving en zelfliefde. Ondersteun elkaar in je reis, op je pad naar innerlijke vrede en heelheid. Want in het doorbreken van oude patronen en het omarmen van onze diepste wonden, vinden we de ware kracht en schoonheid van ons menselijk bestaan.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.