La Vie Logo

La Vie

Keep climbing

Blog

Keep climbing

The top of one mountain is the bottom of the next, so keep climbing

De natuur is altijd in beweging. Zo ook je leven.
Er zijn diepe dalen en hoge pieken.
We willen maar steeds naar die top toe.
Die pieken zijn niet je eindpunt. Je start weer een nieuw stukje.
Die hele weg mag je omarmen.
En de grootste lessen zitten vaak in de dalen.
Blijf vooruit gaan. Blijf je weg lopen. Niet overhaast, het is geen wedstrijd.
En geniet onderweg vooral.

Embracing the journey: finding wisdom in life’s peaks and valleys

In het leven ervaren we voortdurende veranderingen, vergelijkbaar met de eb en vloed van de natuur. Soms bevinden we ons op de toppen van bergen, en andere keren in de diepten van valleien. Maar elk deel van deze reis heeft zijn eigen waarde en lessen te bieden.

Wanneer we ons op de pieken bevinden, voelen we ons vaak op de top van de wereld. Het zijn momenten van triomf en vreugde, waarin we onze doelen hebben bereikt en successen hebben gevierd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze pieken niet het eindpunt van onze reis zijn, maar eerder mijlpalen langs de weg. Ze markeren momenten van vooruitgang en groei, maar ze zijn niet het hele verhaal.

De ware lessen van het leven worden vaak geleerd in de dalen. In tijden van tegenspoed en uitdagingen worden we gedwongen om diep naar binnen te kijken en te reflecteren op wie we zijn en wat we willen. Het zijn momenten van kwetsbaarheid en zelfontdekking, waarin we onze veerkracht en doorzettingsvermogen testen. Maar juist in deze donkere tijden vinden we vaak de kracht om te groeien en te veranderen.

Het is gemakkelijk om te verlangen naar de pieken en de dalen te vermijden. We willen snel vooruitgaan, de top van de berg bereiken en daar blijven. Maar het leven is geen race; het is een reis. En net zoals elke reis heeft het zijn eigen tempo en ritme. Soms moeten we langzamer gaan, onze stappen zorgvuldig kiezen en geduldig zijn terwijl we de weg voor ons verkennen.

Het is belangrijk om niet te haasten door het leven, maar om elk moment te omarmen en te waarderen. Elk deel van de reis heeft zijn eigen schoonheid en betekenis, of het nu een glorieus uitzicht vanaf de top van een berg is of een diepgaande les geleerd in een donkere vallei.

Dus blijf vooruitgaan op je reis, stap voor stap, dag na dag. Laat je niet ontmoedigen door de moeilijke tijden, maar zie ze als kansen voor groei en transformatie. En bovenal, vergeet niet te genieten van de reis zelf. Want het is niet alleen het bereiken van de top dat telt, maar ook de avonturen die we onderweg beleven.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.