La Vie Logo

La Vie

Move mountains ore move to the couch

Blog

Move mountains ore move to the couch

Some days you’ll move mountains.
Other days you’ll move from the bed to the couch.
Both ar okay and necessary.

Er zijn dagen dat je letterlijk bergen zou kunnen verzetten, maar ook dagen dat je naar de bank verplaatsen al een hele overwinning is.
Is het een nu beter of slechter?
Probeer eens niet te oordelen en meteen iets te zien in goed of fout.
Er zijn dagen dat je bergen mag verzetten en dagen om lekker te genieten van je bank, met een dekentje en een kopje thee en de tijd en rust voor jezelf te nemen.

De schoonheid van zowel actie als rust: een perspectief op productiviteit

In het leven zijn er dagen waarop we de wereld lijken te veroveren. We zijn productief, vol energie en klaar om bergen te verzetten. Maar er zijn ook dagen waarop zelfs het verplaatsen van de ene plek naar de andere voelt als een enorme prestatie. En hier ligt de essentie: beide soorten dagen zijn waardevol en noodzakelijk.

Op de dagen dat we bergen kunnen verzetten, voelen we ons vaak krachtig en geïnspireerd. We pakken projecten aan, voltooien taken en bereiken onze doelen. Het zijn dagen waarop we de vruchten plukken van onze inspanningen en ons succesvol voelen.

Maar het is belangrijk om te erkennen dat niet elke dag zo zal zijn. Soms zijn er dagen waarop het moeilijk is om uit bed te komen, laat staan grote prestaties te leveren. En dat is helemaal oké. Deze dagen zijn net zo belangrijk als de dagen van actie, omdat ze ons de kans geven om te rusten, te herstellen en op te laden.

Oordelen

Het probleem ontstaat wanneer we beginnen te oordelen over deze dagen. We beschouwen ze als minderwaardig of falen, terwijl ze eigenlijk een cruciaal onderdeel zijn van ons welzijn. Het is essentieel om deze dagen van rust en zelfzorg te omarmen zonder onszelf te veroordelen.

Als we leren om niet te oordelen en te accepteren dat beide soorten dagen waardevol zijn, kunnen we een gezonder perspectief op productiviteit ontwikkelen. Het gaat niet altijd om het verzetten van bergen; soms is het gewoon belangrijk om voor jezelf te zorgen en te luisteren naar wat je lichaam en geest nodig hebben.

Dus, de volgende keer dat je jezelf vindt op een rustdag op de bank, weet dan dat het goed is. Geniet van de rust en neem de tijd om te ontspannen. En als je jezelf op een dag van actie bevindt, weet dan dat je krachtig bent en in staat bent om grote dingen te bereiken. Beide soorten dagen zijn een integraal onderdeel van het mens-zijn, en beide verdienen ze erkenning en waardering.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.