La Vie Logo

La Vie

Stop existing and start Living

Blog

Stop existing and start Living

Voor mij is er een onderscheid tussen bestaan en leven.

We komen ter wereld, doorlopen allemaal onze eigen reis, leven binnen de verwachtingen van onszelf en anderen, en voelen ons vaak verplicht om de hele dag door van alles te moeten doen. Dit resulteert vaak in een bestaan waarin we vooral aan het overleven zijn.

We blijven maar rennen, in de hoop dat alles beter wordt “als…”. Maar met die mentaliteit blijven we dat moment keer op keer uitstellen.

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer bewust geworden van mijn verlangen om echt te leven. Het in praktijk brengen van dit verlangen was geen proces dat van de ene op de andere dag plaatsvond. Het was een lange reis, waarin ik elke dag nog steeds leer.

Vrijheid

Voor mij betekent leven het ervaren van een bepaalde vrijheid. Het is het vermogen om situaties te observeren als toeschouwer in plaats van overweldigd te worden door emoties. Het is het voelen van de flow van de natuur en meegaan met die stroom. Het is ervoor zorgen dat mijn lichaam optimaal functioneert, zodat mijn cellen echt tot leven komen. Dit heeft een directe invloed op mijn gemoedstoestand en mijn kijk op de wereld om me heen.

De keuze die ik destijds heb gemaakt, om echt te willen leven, is duidelijk en staat vast. De manier waarop dit zich ontvouwt, is een prachtige reis waar ik zoveel mogelijk van probeer te genieten en van te leren.

La Vie

Uiteindelijk is hieruit ook La Vie ontstaan. Het is geweldig om anderen te kunnen ondersteunen op hun eigen weg naar een vol leven.

Heb je dezelfde keuze gemaakt als ik en wil je echt leven? Ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.