La Vie Logo

La Vie

Stop being scared and go for it!

Blog

Stop being scared and go for it!

Ga ervoor en LEEF!

Gewoontedieren zijn we. Vaak maken we keuzes die veilig lijken.
Dingen doen omdat we het al jaren zo doen.
Af en toe kom je in situaties waarin er iets op je pad komt, iets nieuws, iets dat spannend is, iets heel anders dan dat je gewend bent.
Op dat moment gaat ons hoofd vaak overuren draaien…. ja maar…..
Alle beren op de weg komen voorbij. Wat als…..
De angst en verdegingsmechanismen gaan het overnemen.

Maar wat als je die angst nu eens niet laat bepalen.
Wat als je nu eens gewoon gaat doen wat je hart je ingeeft.
Wat is er nu het ergste dat er kan gebeuren?
Het lukt of het lukt niet.

Als je zelf stevig genoeg op de grond staat kan er niet zoveel mis gaan. Dan ben je niet meer dan een ervaring rijker achteraf.
Zorg ervoor dat je basis goed is en ga genieten.

Ons denken is vaak een slechte raadgever. Die is gemaakt om je juist van je ware zelf af te houden. Sterker nog, om je voor de gek te houden, bezig met de buitenwereld, met het verleden of de toekomst.

Luister naar je hart, ga ervoor en LEEF!

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.