La Vie Logo

La Vie

TDP Lamp

Blog

TDP Lamp

Steeds meer mensen in de westerse samenleving kampen met een gebrek aan levensenergie, zoals blijkt uit recente studies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hierdoor nemen ook de gevallen van chronische ziekten aanzienlijk toe, een fenomeen dat steeds meer als typisch voor onze beschaving wordt gezien. De typische beschavingsziekten breiden zich uit.
De traditionele geneeskunde lijkt vaak geen afdoende antwoord te hebben op deze uitdagingen, waardoor mensen op zoek gaan naar alternatieve benaderingen. Methoden zoals acupunctuur en verwante praktijken worden steeds meer erkend vanwege hun bewezen genezende eigenschappen.

De toekomst

De toekomst van de geneeskunde lijkt te liggen in energetische benaderingen, die ziekte begrijpen als een verstoring van harmonieuze trillingen in het lichaam.
Genezing vindt plaats wanneer het lukt de harmonie van de trillingen in het organisme te herstellen.
De moderne natuurkunde leert ons dat alles in het universum bestaat uit trillingen niets is solide materie. De resultaten van deze wetenschap zijn meetbaar en verifieerbaar. Deze inzichten vormen de basis van veel natuurlijke geneeswijzen, waaronder traditionele Chinese geneeskunde en homeopathie.

Levensenergie

In tegenstelling hiermee lijkt de farmaceutische industrie vaak de natuurlijke balans verder te verstoren door chemische stoffen te introduceren die het lichaam belasten en nieuwe gezondheidsproblemen veroorzaken, wat het tegenovergestelde is van het uitgangspunt van de natuurgeneeskunde. Zieken behandelen met chemische middelen is tegen de natuur. Ze verzwakt de levensenergie van mensen in plaats van ze te versterken.
De Westerse geneeskunde kent de term levenskracht niet eens. Hij komt niet voor bij de training van jonge artsen. In de volksgeneeskunde van vele volkeren, uit China, Tibet, India tot de sjamanistiche-geneeskunde van de Indianen in Amerika, weet men al duizenden jaren de betekenis van deze levens-ontvangende energie. Sinds de oudheid is al bekend dat de stroom van de levensenergie met ademhaling samenhangt aan de houding, voedsel, het denken en voelen, wisseling van de seizoenen, de wetten van de natuur en de kosmos. De genezers van vele oude culturen zien het hun taak om ziekte te genezen door de stroom van levensenergie te versterken. De moderne geneeskunde mag deze weg weer gaan ontdekken.

Oorsprong

De oorsprong van de TDP-lamp ligt in de eeuwenoude kennis over de genezende kracht van klei en mineralen. Biochemicus Shi Zongming ontwikkelde een innovatief apparaat dat deze principes toepast en een effectieve therapie mogelijk maakt voor mensen over de hele wereld. Door gebruik te maken van de minerale samenstelling van de aarde, voedt de lamp het lichaam met energie en welzijn op een unieke manier, die verschilt van traditionele infraroodlampen.

Het idee dat mineralen, sporenelementen etc uit de aarde te gebruiken is voor ziekten is al millennia bekend. Bijvoorbeeld de Essener, een pre-christelijke spirituele gemeenschap aan de Zee, bekend als uitstekende genezers, gebruikte klei-packingen bij alle mogelijke reumatische aandoeningen.
Vergelijkbare berichten zijn te vinden bij de oude Egyptenaren.
Jakob Lorber, de profeet uit de 19e eeuw, wijst op het genezende effect van zogenaamde levensgrotten in Azië. In deze grotten, evenals in de bodem van de omgeving, legde ze de zieken in de grotten om te genezen van de zieken. Ze bedekte ze bijna volledig met de aarde om ze op deze manier van hun ziekte te bevrijden.
Ook tegenwoordig wordt er nog steeds een verscheidenheid aan klei pakkingen gebruikt voor diversen aandoeningen zoals reuma, rugklachten, menstruatie klachten en onvruchtbaarheid.
Het gebruiken van de mineralen van de grond voor genezingsdoeleinden is een stap op weg naar de uitvinding van de TDP lamp.
Maar zoals met de meeste geniale uitvindingen heeft een idee verschillende vaders.
Een van haar voorouders in Europa is de biochemische mineraal therapie van Dr. Schüßler (de bekende celzouten). Deze heeft inmiddels binnen de natuurgeneeskunde haar plek ingenomen.
Schüßler liet zijn patiënten bepaalde mineralen werkstoffen in homeopathische dosering innemen die ze in hun lichaam tekort kwamen. Het ging hier niet om het aanvullen van het ontbrekende mineraal maar het aanzetten van het zelf herstellende vermogen van het lichaam door de energie van de aanwezige mineralen en hun genezende werking die ze bevatten.
Een andere voorvader kwam uit China, de acupunctuur en de Moxa therapie. Een millennia oude traditionele genezing.
Bij de acupunctuur stimuleert de behandelaar bepaalde energiepunten van het lichaam met behulp van naalden, vandaag ook met laserapparaten of acupressuur op de meridianen. Om op deze manier de levensenergie te stimuleren.
Ook zo vind de Moxa therapie plaats: op bepaalde acupunctuur punten verbrandt de therapeut geneeskunde kruiden. Dit is duidelijk de samenwerking van de warmte en de rook van medicinale kruiden die samen de genezing maken.
Het therapeutische effect van de lamp is uitgebreid onderzocht en gedocumenteerd in zowel China als Amerika, waar het apparaat in tal van onderzoeksinstituten, klinieken en universiteiten is getest. De resultaten zijn veelbelovend, en miljoenen mensen wereldwijd hebben al baat gehad bij het gebruik ervan.

Hoe werkt de lamp?

Dit therapie-apparaat heeft aanzienlijke therapeutische effecten op verschillende systemen van het menselijk lichaam, zoals op de cardiovasculaire, spijsverterings-systeem en uitscheidings- en geslachtsorganen.
In deze tijd waarin we steeds meer toxines opslaan en gezondheid achteruit gaat en de staat van de gezondheidszorg verslechterd moeten we zelf meer voor onze gezondheid zorgen. De lamp kan een goed begeleidend hulpmiddel zijn.
De laatste tijd grijpen steeds meer mensen met pijnklachten waarbij de reguliere geneeskunde ze niet kan helpen, naar alternatieven, b.v. naar TCM.
Het is geen traditionele infrarood lamp. Het binnenstuk is een zwarte keramische plaat die bestaat uit een verscheidenheid aan vitale mineralen en sporenelementen in dezelfde samenstelling als die van het menselijk lichaam.
Hierdoor voedt je het lichaam met energie en welzijn en werkt hij dus anders als een infrarood.
Patiënten geven aan dat het helpt bij bijv migraine, allergieën, reuma, gewrichtspijn, loopneus, bronchitis en slapeloosheid, hetzij verbeterd of volledig genezen. Bij breuken en wondgenezing was het genezingsproces dubbel zo snel als normaal.

De plaat van de TDP lamp bevat 33 mineralen. Deze komen overeen met de samenstelling van je lichaam.
De trilling heeft een bereik van 700-1000nanometer een spectrum dat hetzelfde is als in zonlicht dat ook een genezend effect heeft.
Door de elektromagnetische golven ontvangt het menselijk lichaam deze bijzonder goed.
De lamp regenereert de algemene vitaliteit, de zenuwfuncties en versterkt de beweeglijkheid.
Maar ook specifieke klachten. Elke heling van levenskracht ongeacht de redenen; stress, slijtage of hoge leeftijd of door langdurige ziekteprocessen, elke vermindering van de natuurlijke vitaliteit, zelf de chronische vermoeidheid.
Al deze verschijnselen maken deel uit van het toepassingsgebied van de lamp.
Voornamelijk voor de onderstaande aandoeningen zijn veel gedocumenteerde onderzoeken.

  • Orthopedie: tussenwervelschijf aandoeningen, lumbago, ontstekingen van het schoudergewricht (omarthitis), degeneratie van de cervicale wervelkolom (cervicale spondylose), verrekkingen, artritis en fractuurgenezing
  • Zenuwstelselaandoeningen: verlamming van de gezichtszenuwen (verlamming van Bel), Ischias, chronische hoofdpijn, migraine.
  • Dermatologie: neurodermitis, steenpuisten, wondinfectie, haaruitval (alopecia), jeukende huid (pruitus), schimmelhuidziekten (dermatofytia).
  • Gynaecologie/urologie: ontsteking van de borstklier (mastitis), menstruatiepijn (dysmenorroe), ontsteking van het vrouwelijke geslachtsorgaan (vulvitis), ontsteking van de prostaat (prostatitis).
  • Interne geneeskunde / infectieziekten: infectieuze ontsteking van de lymfeklieren (lymfadentitis), ontsteking van de huid en het bindweefsel (phlegmon/cellulitis), ontsteking van de aderen (flebitis), ontsteking van de bloedvaten (va sculitis), reumatoïde artritis, hoge bloeddruk (hypertensie), agina pectororis, chronische bronchitis, chronische ontsteking van de maagwand (gastritis).

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.