La Vie Logo

La Vie

Be thankful with a grateful heart

Blog

Be thankful with a grateful heart

Voor mij is december altijd een maand om nog meer dan normaal stil te staan bij mijn leven.
Wat is er gebeurd de afgelopen maanden, wat heb ik geleerd, wat is me opgevallen en bijgebleven, wat heeft me geraakt?
De manier waarop ik dit vooral doe is door naar het afgelopen jaar te kijken vanuit dankbaarheid.
Wat heb ik dit jaar allemaal op mijn weg gekregen en mogen ontvangen.
Of ik er op dat moment nu blij mee was of niet, wat heeft het me uiteindelijk gebracht.

Dankbaar zijn kan op heel veel verschillende manieren en ieder kan hierin zijn eigen weg vinden.
In december ga ik altijd letterlijk even zitten met pen en papier en vaak zelfs mijn agenda en foto’s van het afgelopen jaar om nog eens rustig terug te kijken.
Echt even stil staan bij de momenten die er voorbij komen.

Waar ben jij dankbaar voor?

Niet het geluk maakt ons dankbaar
maar dankbaarheid maakt ons gelukkig.

Dankbaarheid

Er zit een verschil in het woord thankful en grateful waar wij beide dankbaarheid voor gebruiken.
Thankful is het dankbaar zijn als reactie als emotie.
Grateful is de dankbaarheid beoefenen, een houding.

Gezondheid

Er is een direct verband tussen dankbaarheid, een positieve houding en je gezondheid. Er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat dankbaarheid vele gezondheidsvoordelen heeft.
Het geeft een betere fysieke en psychologische gezondheid, een lagere bloeddruk, het werkt ontstekingsremmend, een diepere slaap, minder stress en bescherming tegen een burn-out, meer geluk en levensvreugde, minder materialisme.
Het geeft je veerkracht in moeilijkere tijden. Het verhoogt je positieve houding en vermindert het risico op depressieve gedachten.
Ook in het aangaan van nieuwe relaties en onderhouden en versterken van je huidige relaties speelt dankbaarheid een grote rol. En dit heeft weer zijn weerslag op je emotionele welzijn. Het maakt je vriendelijker en hulpvaardiger. Het stimuleert vergevingsgezindheid, empathie en respect.
Doordat je je meer herinnert wat de wat de waarde is van de mensen om je heen neem je ze niet zo snel voor lief.

Dus neem een momentje elke dag om te beseffen waar je dankbaar voor bent, al is het maar dat je ‘s morgens weer bent wakker geworden, een dak boven je hoofd hebt en te eten hebt. Leer met het oefenen met momenten een houding te creëren waarin je een dankbaar mens wordt.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.