La Vie Logo

La Vie

The wound is the place where the light enters you

Blog

The wound is the place where the light enters you

Het is mens eigen om weg te gaan van de pijn.
Dit is om jezelf te beschermen. Echter doen wij dit ook met pijnlijke ervaringen die we in het leven hebben opgedaan.

Juist met pijnlijke ervaringen en de wonden die ze in je hebben achter gelaten ontstaat de mooiste kans om hier juist het licht binnen te laten. Juist op die plekken zit een grote bron van kennis en wijsheid.

Als het je lukt juist wel helemaal in die wond te zitten, je pijn te doorleven, je angsten aan te kijken ontstaat daar juist de ruimte waar het licht weer naar binnen kan. Daar zit de waarheid.
Je kunt nog zoveel muurtjes om die wonden heen bouwen en licht proberen te creëren en zoeken om je heen in de buitenwereld. Maar dit is allemaal tijdelijk.

Wil je echt het licht weer laten schijnen van binnenuit. Zorg dat je ruimte maakt in die wonden en laat het van daaruit langzaam binnen komen waardoor je weer kunt stralen en echt leven.

In het leven streven we vaak naar comfort en veiligheid, weg van pijn en ongemak. Het is een natuurlijke reactie, een instinctieve neiging om onszelf te beschermen tegen kwetsuren, zowel fysiek als emotioneel. Maar wat gebeurt er als we wegrennen van onze wonden, van de plekken waar het het meest pijn doet?

Juist daar, te midden van onze diepste wonden en pijnlijke ervaringen, schuilt een onverwachte mogelijkheid – de kans om het licht binnen te laten. Deze wonden zijn geen tekenen van zwakte, maar eerder portals naar groei en transformatie. Ze bevatten een onschatbare bron van kennis en wijsheid, als we bereid zijn om ze te omarmen.

Het is vaak angstaanjagend om de pijn recht in de ogen te kijken, om de wonden volledig te voelen en te ervaren. Maar juist in die momenten van diepe introspectie en acceptatie, ontstaat er ruimte voor genezing. Het is daar, in de duisternis van onze innerlijke strijd, dat het licht een weg vindt naar binnen.

Het bouwen van muren om onze wonden, het zoeken naar tijdelijke afleiding in de buitenwereld, biedt slechts kortstondige verlichting. Ware heling komt van binnenuit, wanneer we de moed hebben om de pijn te omarmen en de waarheid van onze ervaringen te erkennen.

Het is een proces van bevrijding, van het loslaten van de last die we met ons meedragen, zodat we kunnen stralen met de kracht van authenticiteit. Het is een herinnering aan onze veerkracht, onze capaciteit om te transformeren en te groeien, zelfs te midden van onze diepste pijn.

Dus als je jezelf ooit verloren voelt in de duisternis van je wonden, onthoud dan dat het daar is waar het licht binnenkomt. Het is daar waar je de kans hebt om opnieuw te beginnen, om te stralen met de pracht van je eigen innerlijke kracht. Dus wees niet bang om de confrontatie aan te gaan met je pijn, want daar ligt de sleutel tot ware bevrijding en levensvreugde.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.