La Vie Logo

La Vie

To the left or to the right?

Blog

To the left or to the right?


To the left where nothing’s right
or to the right where nothing’s left….

Ons hele leven zit vol met keuze momenten.
Van de kleinste, soms lijkend op weinig betekenisvolle keuzes tot grote levensveranderende keuzes.
We hebben de neiging om snel keuzes te maken op basis van emotie en snelle bevrediging.
Maar neem eens de tijd om je eens bewust te worden van de keuzes die je maakt en vooral de lange termijn gevolgen.

Keuzes worden lastig als je niet meer het hele plaatje kunt zien. Soms gewoon omdat je wordt overladen door emoties of omdat je er te dicht bovenop zit.
Afstand nemen van de situatie, uit de emotie stappen, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken gericht op een hoger doel helpt dan al heel veel.

De meest lastige keuzes zijn vaak om te kiezen voor het onbekende.
We denken heel veel controle te hebben in ons leven, maar dat hebben we sowieso al niet.
Daarbij voelen gewoontes, welke dan ook, hoe giftig voor ons dan ook, vaak veilig. Alleen maar omdat we er gewend aan zijn.
Kiezen voor een andere weg, die nog leeg is en onbekend is vaak eng.

Vergeet nooit dat dit vaak juist de meest mooie paden zijn om te bewandelen.
Dat je niet kunt veranderen en je omgeving ook niet als je steeds blijft kiezen voor dezelfde route die je niet meer helpt.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.