La Vie Logo

La Vie

Unlearning is the highest form of learning

Blog

Unlearning is the highest form of learning

Ons hele leven blijven we leren. Dit begint al heel vroeg in ons leven.
Bij alles wat we doen komt er een reactie waarop we ons aanpassen en doorgaan of stoppen met een bepaald gedrag. Ergens maken we onze wereld steeds kleiner.
Daarnaast nemen we de hele dag alles in ons op, wat we zien, wat we horen, wat we voelen et cetera.
Dit doen we door onze gekleurde bril en geven hier weer een bepaalde waarde aan.

Als puber meende ik alles te weten maar hoe ouder ik werd hoe meer ik mocht leren dat ik helemaal niets weet.
Daarbij is het juist zelfs zo dat de grootste lessen zitten in alles afleren wat ik ooit heb geleerd en als waarheid ben gaan zien.

Op dat moment heb ik, in die omstandigheden, met die kennis en ervaring die ik had, iets opgeslagen.
Dit was destijds mijn waarheid, echter ben ik vandaag niet meer dezelfde persoon dan wie ik gisteren was.
Laat staan dezelfde persoon die ik 25 jaar geleden was.
De triggers die je krijgt om je heen raken iets wat misschien ergens op lijkt maar zijn ook niet hetzelfde als toen.

Het afleren van bepaalde inzichten, overtuigingen, gevoelens, van jezelf, de ander en de wereld om je heen is wat maakt dat je echt kunt veranderen.

Al met al, probeer je leven te bekijken met een verse blik. Zonder emotie, zonder geschiedenis en vooral zonder oordeel. Vergroot je wereld weer. Laat je niet beperken door je eigen gecreëerde beeld.
Laat los!
En misschien kun je dan leren dat het leven veel meer lichtpuntjes heeft dan dat je dacht.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.