La Vie Logo

La Vie

Upside down

Blog

Upside down

Soms heb je het gevoel dat je leven helemaal op zijn kop staat. Alles wat je gewend bent is ineens helemaal anders. Wij zijn gewoonte dieren en alles wat anders is, is vaak toch wel even wennen. Zeker als we het gevoel hebben dat alles ineens helemaal 180graden draait. Ergens denken we dat we controle hebben over ons leven. Hoewel dit natuurlijk een illusie is, houden we hier wel aan vast. We houden vast aan het bekende, dat voelt veilig. Ook al is het niet het juiste voor ons. Als dit weg valt voelen we ons verloren en is alles nieuw. Is dit wel veilig, wil ik dit wel, is dit goed voor me, wat als….. Maar probeer het eens van de andere kant te bekijken.

Wat nu als de kant van waar je je leven bekijkt helemaal niet je beste kant is om vanuit te leven. Wat nu als je alles al op zijn kop aan het bekijken bent? Wie weet hoe mooi de wereld kan zijn als je ineens hem gaat bekijken vanaf de andere kant en alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Momenten dat je jezelf moet knijpen om te zien of dat je wakker bent. Het gevoel dat je water ziet branden en soms denkt dat je gek aan het worden bent. En dit nooit ervaren hebt alleen omdat je zo vast hebt gehouden aan je veilige leven. Probeer eens de openheid te hebben om op zijn minst te kijken wat de andere kant in je leven te bieden heeft. Wie weet gaat er een hele nieuwe mooie wereld voor je open. Niets in je leven gebeurt zomaar, alles heeft een reden. Ook al zie je op sommige momenten niet dat het allemaal opstapjes zijn om je weer terug op je pad te brengen.

Het is lente en zoals al eerder beschreven, tijd om los te laten, te huppelen, te bewegen, te dansen. Laat je meevoeren met de natuur en bewegingen om je heen die het leven je te bieden heeft. Bemoei je niet teveel met alles wat er speelt in je leven. Een seizoen, een bloem, eb en vloed, alles gebeurt in de wereld zonder dat een mens zich ermee bemoeit. Maar ook je hart dat klopt, je bloed dat stroomt, alle cellen in je lichaam die hun werk elke dag, elke minuut elke seconde voor je uitvoeren. Dat gebeurt zonder dat je je er mee bezig houdt. Juist vaak omdat je je er niet mee bezig houdt.

Probeer ook eens een stapje achteruit te doen in je leven en niet elke situatie en minuut van je leven te willen regisseren in je leven. Kijk eens waar het leven je naar toe brengt, laat soms eens alles op op zijn kop gooien zonder je er meteen in te mengen en gun het de tijd om uit te werken. En vervolgens geniet van wat het je brengt en oplevert.
En heel misschien krijg je van die kadootjes en dagen dat je jezelf echt moet knijpen of alles echt is.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.