La Vie Logo

La Vie

Vergeef jezelf

Blog

Vergeef jezelf

Vergeef jezelf voor het niet weten wat je nog niet wist voordat je het geleerd had.

“Had ik maar…” Hoe vaak horen we deze woorden in ons hoofd?

Maar laten we eens eerlijk zijn, hoe realistisch is dat eigenlijk? Hoe vaak geven we onszelf op ons kop voor dingen waar we op dat moment simpelweg nog niet beter van wisten omdat je de kennis en ervaring nog niet had?

Laten we onszelf eens bekijken door de ogen van begrip en mededogen. Bekijk jezelf vanuit je hart. Zouden we boos worden op een kind omdat het nog niet kan fietsen, tekenen of een moeilijke zin kan lezen?

Het leven is een reis van leren en groeien, en vormen ons door onze ervaringen. Laten we dankbaar zijn voor die ervaringen en onszelf vergeven. Op die manier kunnen we van een moeilijke situatie die aan ons knaagt, een waardevolle herinnering maken waar we veel van hebben geleerd.

Vergeving is ongelooflijk krachtig. Gun jezelf die ervaring van vergeving en bevrijd jezelf van de last van zelfverwijt.

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.