La Vie Logo

La Vie

Verdrietig en dankbaar

Blog

Verdrietig en dankbaar

De kracht van dankbaarheid

Zoals van de week al beschreven in de blog dankbaarheid

Even een luchtiger bericht voor de zondag.

Een beetje flauw maar wel serieus bedoeld.

Er is altijd ruimte in je leven voor dankbaarheid.
In welke situatie je ook zit, hoe pijnlijk of verdrietig ook. Er is altijd een plekje in je vrij om dankbaar te zijn.
Voel je pijn en voel je verdriet en zet dit zeker niet aan de kant.
Maar ben dankbaar voor je lessen,
Dankbaar voor wie je bent,
Dankbaar voor de mensen om je heen,
Dankbaar voor de zon, de regen en de wind.
Dankbaar voor het eten op je bord,
Dankbaar voor het dak boven je hoofd,
En dankbaar voor een lach op iemands gezicht.

Dus bedankt, diegene die even konden lachen om het toetje….

Google reviews

Wat zeggen mijn cliënten

Google Reviews

FAQ

Veelgestelde vragen

Natuurgeneeskunde is een holistische benadering van gezondheidszorg die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke therapieën zoals voeding, kruiden, acupunctuur, homeopathie en levensstijlaanpassingen om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen of behandelen.

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen. De focus ligt op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Gangbare therapieën in natuurgeneeskunde omvatten voedingsadvies, kruidengeneeskunde, homeopathie, acupunctuur, fysieke therapie, natuurlijke supplementen, en levensstijlaanpassingen zoals stressmanagement en slaaphygiëne.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de gezondheid van een individu gezien als het resultaat van de harmonie en balans tussen verschillende aspecten van het lichaam, zoals Yin en Yang, de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en de circulatie van vitale energie genaamd "Qi" door de meridianen van het lichaam. Ziekte wordt beschouwd als een verstoring van deze balans, en TCM-beoefenaars streven ernaar om de harmonie te herstellen door de natuurlijke energiestromen van het lichaam te beïnvloeden.

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op het principe van "gelijksoortigheid" - het idee dat een stof die symptomen bij een gezond persoon veroorzaakt, in kleine hoeveelheden dezelfde symptomen kan genezen bij een zieke persoon. Homeopathische geneesmiddelen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.